Over ONS

Coastal Nederland is dealer van Leo Coastal Rowing voor Nederland en België

Made by Sweden

Coastal Nederland onderweg; een open dag, evenement of een demonstratie? Whatsapp Jasper voor mogelijkheden 06 12 29 59 96

De drijvende kracht achter Coastal Nederland is Jasper Klarenbeek. Zelf enthousiast roeier en o.a. initiatiefnemer van coastal roeivereniging RV HARDER in Harderwijk. Als fervent wedstrijdroeier en veelvoudig deelnemer van ondermeer de Elfstedenroeimarathon en de Head-of-the-River heeft hij in vele nummers 'glad' geroeid. 

“Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen roeiplezier te kunnen bieden.”

Jaren geleden heb ik de voordelen van het coastal roeien ontdekt aan de Middellandse Zee in Frankrijk. Hier kan je alleen maar met een dergelijk ontworpen boot het water op. Terug in Nederland heb ik me georiënteerd en was als fervent roeier direct gecharmeerd van het ontwerp en de vaareigenschappen van de Leo Coastal boten. Het is een mooi ontwerp, vaart licht en loopt ‘lekker door’. Het is een brede stabiele boot met meer volume voor het drijfvermogen en een open kuip, waardoor het eventuele overkomende water niet in de boot blijft staan. De skiff is goed in je eentje te handelen met een trolley. Met het dealerschap voor Nederland en België kan ik mijn passie voor het roeien verder brengen.

Let’s row!

coastal rowing nederland
coastal rowing nederland

Waarom roeien?
Roeien is bij uitstek een beweging waar je je hele lichaam voor gebruikt. Een lineaire beweging met weinig kansen op blessures. Roeien is intensief, maar het lichaam krijgt geen zware klappen te verduren.

Alle grote spiergroepen komen aan bod om de roeibeweging aan te spreken, net zoals bij langlaufen en zwemmen. Roeien is voornamelijk een benensport, want het zwaarste en essentieelste deel komt uit je (boven)benen. 

Coastal roeien biedt de oplossing om het hele jaar door en op alle wateren veilig en verantwoord de roeisport te beoefenen. 

Blijf bewegen en blijf fit!

Leo Coastal Rowing is opgericht door Mats Leo en gevestigd in Zweden. Een land dat bekend staat om haar degelijkheid. Deze boten zijn ontworpen voor roeiers en door roeiers geheel volgens de standaarden van de internationale sportorganisatie FISA. Met de hoogste kwaliteit worden de boten zowel in glasfiber als in carbon met vacuüm infusie gemaakt. 

Coastal roeien neemt een enorme vlucht op de Nederlandse wateren. Je kunt immers overal en (bijna) altijd het water op. Veilig en verantwoord, vanwege een bredere stabiele ontworpen boot waar het overkomende water direct geloosd wordt via de open achterzijde. Zeker met een Coastal roeiboot, kan je het hele jaar door veilig en verantwoord het water op. Ook in de winter wel met goed zeemanschap in achtneming en advies met zwemvest.

Voor meer informatie klik op onderstaande button

coastal rowing nederland
coastal rowing nederland